NICKI BILLE SKAL TIL BRØNDBY!!!…for å trene styrke med noen kompiser.

Med en kommentar på Instagram satte den danske fotballspilleren Mikkel Thygesen uvitende i gang en rykteflom. På det som var et treningsbilde fra danskmakedonske Bajram Fetais profil, skulle Thygesen bare påpeke at Rosenborg-spissen Nicki «Bille» Nielsen snart skulle slutte seg til to gamle venner for noen runder i styrkerommet på Brøndby stadion. Alt i alt ganske normal oppførsel fra en spiss som er persona non grata i sin norske klubb, og som vil holde seg i form.

[image]

(Legg spesielt merke til den danske oversettelsen av «92 likes»: «92 Synes godt om-tilkendegivelser»)

På en eller annen måte ble dette til et rykte om at Nicki Bille var på vei til Brøndby.

Hvordan? Sannsynligvis på samme måte som alle rykter oppstår. Noen leser en sak i en fart. Noen misforståelser og forviklinger senere hadde man kommet fram til «Mikkel Thygesen mener Nicki Bille skal til Brøndby». Brøndby trenger en spiss, Rosenborg vil selge Nicki Bille. For en eller annen journalist ble konklusjonen at «It fits the narrative». Noe det naturligvis ikke gjorde, og dermed måtte nevnte journalist bruke et stykke av arbeidsdagen sin på å kontakte Brøndbys sportssjef Per Rud, som så kunne avfeie ryktet konstant.

Heldigvis tok dette slutt med det, uten å gå enda lenger som fotballrykter har vært kjent for å gjøre tidligere.

Seriøse medier skal egentlig ikke skrive om rykter. Du leser aldri om ekteskapstrøbbel et sted i kongefamilien i Aftenposten, og når det foregår spennende ting innad i et politisk parti må mediene være utrolig forsiktige med å skrive «(medium) erfarer» med mindre de vil havne i trøbbel i PFU. Sportsredaksjonene har alltid på en måte vært unntatt dette. Spesielt fotballredaksjonene nærmest lever av rykteflommen rundt klubber og overganger. Likevel pleier det å være en viss minimumsstandard også her. Alt som skulle til for å skjønne at Mikkel Thygesen ikke snakket om en overgang, var å se på selve bildet og legge sammen to og to. Er det lov til å håpe at selv fotballredaksjoner i lokalavisene rundt om i landet er villige til å følge disse reglene og ikke kaste bort tastetrykk på treningsbilder på Instagram?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s