Stabæk Support er så ekle og fæle!

Nok en gang havner Stabæk Support i media, og ikke med positivt fortegn. Det smerter meg at en organisasjon jeg bruker en del tid og energi på skal få så mye negativt fokus på seg.

Det hadde gjort enda mer vondt hvis det faktisk var berettiget.

La det være klart, Stabæk Support har fortjent en god del av pepperet vi har fått gjennom årene. Vi er kanskje litt frekke i kjeften her i Bærum. Det har vært, og er, for mye fokus på motstanderen på supporterfeltet. Tre ganger på halvannet år møtte spillere sanksjoner fra NFF fordi de reagerte på ting som kom fra tribunen (Marcus Pedersen og Steve Clark 2012, Isabell Herlovsen 2013). I alle de tilfellene fortjente nok supporterne på tribunen den gesten de fikk fra spilleren. Dog synes jeg Steve Clark kunne holdt seg for god til å bruke «homser» som skjellsord. Men spesielt i 2013-sesongen var det helt latterlig mye fokus på motstandere og dommere, og altfor lite på eget lag. Ved minst én anledning valgte en dommer å gjøre om på en innkastavgjørelse og gi kastet til Stabæk – og fikk likevel pepper fra enkelte tåper i Support. Dette ble tatt tak i i løpet av vinteren.

Mot Vålerenga i går tapte Stabæk 0-3. For Stabæks del ble kampen ødelagt i løpet av den første halvtimen. To cornere til VIF resulterte i to kjappe mål takket være elendig forsvarsspill, og for å gjøre vondt verre fikk midtstopper Pablo Fontanello marsjordre på noe tynt grunnlag mot slutten av omgangen. Da er det klart det blir frustrasjon.

Likevel – frustrasjonens verste resultat var en drøss med kommentarer til dommeren, noen av dem litt over streken. Mot Rekdal gikk det i at han måtte sette seg ned (han hadde reist seg og forlot den tekniske sonen i et par sekunder), og at han måtte få spillerne sine til å skjerpe seg (det var et par stygge episoder der VIF-spillere var involvert. Ingenting spesielt). Viktigst av alt: Rekdal fikk ikke høre noe han ikke kommer til å høre på de resterende 14 bortebanene i Tippeligaen.

Likevel spares det ikke på kruttet i media. Nadderud stadion er visst det verste stedet i Norge (Nettavisen) og Stabæk-fansen har språkbruk på det aller groveste (Dagbladet). I tillegg reagerer et samlet korps av nettdebattanter med å fortelle om hvor forferdelige og avskyelige Stabæksupporterne er, og i tillegg hvor grusomme folk i Bærum er. Bærum er verre enn Beverley Hills!

Jeg kan takle at Stabæk Support får pepper. Men jeg gidder ikke høre på at folk skylder dette på hjemkommunen min – en av landets mest mangfoldige, med landets høyeste gjennomsnittsutdanning. Og i hvert fall når alt dette oppgulpet skyldes anklager som overhodet ikke er sanne.

Jeg vil herved utstede to invitasjoner:

  1. Til Stabæk Support om at på søndag mot Sarpsborg 08 rettes alt, absolutt alt, fokus på Stabæk. Hvis vi spiller bra, så vet vi hva vi skal gjøre. Hvis vi er uheldige, syng enda høyere. Hvis dommern er dårlig, kan vi fortsatt pushe gutta fram til seier. Og hvis vi er dårlig, så ta ut frustrasjonen på andre enn dommer og motstander.
  2. Til alle som mener ting om Stabæk Support, og mener at vi har vært så grusomme og fæle og forferdelige og stygge og ekle og æsj det siste året: presenter de konkrete sitatene. Hverken i Herlovsen-saken eller i gårsdagens sak har vi fått høre noe annet enn «Stabæk-supportere sa stygge ting» fra media. De eneste konkrete versjonene har kommet fra Stabæk-supporterne selv, og de er blitt overdøvet.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s