Det jeg ikke forstår/mine spørsmål om Israel-Gaza

Det er mye jeg ikke forstår med verden.

Her er en liste over noen av de tingene:

  1. Det er mange som klager over at norske medier ikke fremstiller Gaza-konflikten som en jevn konflikt. Hvordan er det mulig? Det er jo ikke det. Var det noen som protesterte da f. eks USAs invasjon av Irak ble fremstilt som en ujevn konflikt? Ville noen klagd dersom dagens medier skulle dekke den tyske invasjonen av Norge, og fremstilte invasjonen som rått parti og en hensynsløs maktbruk? Selvfølgelig ikke. For å trekke inn andre temaer – la oss si at en oljetanker går på grunn utenfor norskekysten og det kommer et massivt oljesøl. Vil noen da kreve at NRK henter inn en ekspert som påstår at oljesøl opp og ned hele kysten er en bra ting?
  2. Israels grusomheter på Gazastripen blir dokumentert grundig – og sånn skal det være. Men hvordan slipper Hamas unna med å gang på gang gi Israel en unnskyldning for å skape lidelse på Gazastripen? Såklart har Israel ansvaret for hvordan de reagerer. Men tenk på det som en situasjon der den sterkeste gutten i klassen også har ei veldig kort lunte – og en av de andre guttene i klassen er klar over dette. Hvor mye vil det da hjelpe å straffe og skjelle ut den sterke gutten hver gang det koker over for ham, hvis den svake gutten aldri får kjeft for å provosere ham og så gjemme seg blant vennene sine?
  3. Hvorfor blir det lagt vekt på små uvesentlige ting – som at Mads Gilbert er tydelig på venstresiden, som at israelske politikere fra små partier kommer med de merkeligste sitater?
  4. Hva er det med denne konflikten som engasjerer så voldsomt? Som får folk til å komme med åpenbare faktafeil, bøye sannheten til det ugjenkjennelige og ganske sikkert sørger for at jeg blir kalt antisemitt, og/eller hva enn palestinavenner bruker som skjellsord for israelvenner, av minst én person som leser dette innlegget?
  5. Israel er faktisk det nærmeste vi kommer et demokrati i Midtøsten. Dette kommer sikkert noen til å bestride, men det er sannheten. Hvorfor belyses ikke dette oftere, både som et motsvar til de som demoniserer Israel, og for å belyse Israels svikt av sine demokratiske forpliktelser?
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s