Alt du trengte å vite om siste runde i EM-kvaliken

Disse lagene er allerede i EM: Frankrike, Island, Tsjekkia, Belgia, Wales, Spania, England, Sveits, Nord-Irland, Østerrike, Italia, Portugal.
Disse lagene er ute av dansen: Latvia, Kasakhstan, Andorra, Hviterussland, Luxembourg, Makedonia, Skottland, Georgia, Gibraltar, Litauen, San Marino, Finland, Færøyene, Hellas, Montenegro, Liechtenstein, Moldova, Bulgaria, Aserbajdsjan, Malta, Serbia, Armenia

Søndag:

Gruppe D:
– Gibraltar-Skottland betyr ingenting for tabellsituasjonen. Begge lag er ute av diskusjonen om både direkte- og playoffplass.
– Polen-Irland er langt mer spennende: Med hjemmeseier eller uavgjort 0-0 eller 1-1, går Polen direkte til EM. Med borteseier eller uavgjort 2-2 eller mer går Irland direkte til EM. Det andre laget ender uansett opp med playoff.
– Tyskland trenger kun uavgjort hjemme mot Georgia for å sikre EM-plassen. Bør være ganske sikkert, med andre ord.

Mitt tips: Gibraltar-Skottland B, Polen-Irland H, Tyskland-Georgia H.
Resultat: Tyskland og Polen direkte til EM, Irland til playoff.

Gruppe F:
– Finland-Nord-Irland betyr ingenting for tabellsituasjonen. Finland er ute, mens Nord-Irland er allerede direkte kvalifisert.
– Mellom Romania og Ungarn er det et tett og komplisert kappløp om den andre direkteplassen. Romania ligger for øyeblikket et poeng foran Ungarn, men dersom lagene skulle ligge likt på poeng, glir Ungarn videre fordi de scoret flere mål i Bucuresti enn Romania gjorde i Budapest. Bortemålsregel i praksis der, altså.
– Begge disse lagene har bortekamper mot lag som er ute av dansen: Romania skal til Færøyene, mens Ungarn møter tabelljumbo Hellas. Det skal også nevnes at Ungarn har mulighet til å gå videre som beste treer.

Mitt tips: Finland-Nord-Irland U, Færøyene-Romania B, Hellas-Ungarn B.
Resultat: Nord-Irland og Romania direkte til EM, Ungarn til playoff.

Gruppe I:
– Gruppa har bare fem lag, og derfor er ett lag totalt maktesløse overfor sin egen skjebne. Dette laget er Danmark, som blir avspist med vennskapskamp mot vertsnasjonen Frankrike.
– Portugal møter Serbia i Beograd, i en kamp uten betydning for noen av lagene. Portugal er allerede kvalifisert, mens Serbia for lengst er eliminert.
– Den eneste interessante kampen i denne gruppa er Armenia-Albania. Albania trenger faktisk seier her for å få direkteplassen, på grunn av samme bortemålsregel som skiller Ungarn og Romania ved poenglikhet. Armenia ligger sist i gruppa og spiller kun for æren.

Mitt tips: Serbia-Portugal B, Armenia-Albania B.
Resultat: Portugal og Albania til EM, Danmark til playoff.

Mandag:

Gruppe C:
– Hviterussland-Makedonia er kun av akademisk interesse. Begge lagene er ute.
– Ukraina møter allerede EM-klare Spania. For å få direkteplass trenger de i praksis en seier her – for da enten tar de andreplassen i gruppa foran Slovakia, eller blir beste lag på tredjeplass.
– Slovakia skal på sin side til Luxembourg, som naturligvis allerede er ute av dansen. Vinner Slovakia, er de sikret direkteplass; spiller de uavgjort eller taper må de håpe på at Ukraina gjør det samme i sin kamp.

Mitt tips: Hviterussland-Makedonia H, Ukraina-Spania U, Luxembourg-Slovakia B
Resultat: Spania og Slovakia til EM, Ukraina til playoff.

Gruppe E:
– Denne gruppa er i praksis allerede avgjort. Litauen møter England i en verdiløs kamp, da England alt er kvalifisert og Litauen er ute.
– Estland møter Sveits, som allerede er kvalifisert. Estland har i teorien sjans på tredjeplassen, men da må de slå Sveits med ni flere mål enn Slovenia vinner med.
– …Slovenia møter på sin side San Marino på bortebane, så det er ikke mye håp for estlenderne.

Mitt tips: Litauen-England B, Estland-Sveits U, San Marino-Slovenia B
Resultat: England og Sveits til EM, Slovenia til playoff.

Gruppe G:
– Liechtenstein, som alt er ute, møter det EM-klare nabolandet Østerrike i en av kveldens kjedeligste kamper.
– Sverige møter Moldova, og har ingenting å tape. Med seier kan de potensielt stjele den andre direkteplassen fra Russland. Med alle andre resultater er Sverige i det minste sikret playoff.
– Men om Sverige skal ta direkteplassen, må Russland tape hjemme mot Montenegro, som ikke har noe å spille for.

Mitt tips: Liechtenstein-Østerrike B, Sverige-Moldova H, Russland-Monenegro H.
Resultat: Østerrike og Russland til EM, Sverige til playoff.

Tirsdag:

Gruppe A:
– Latvia og Kasakhstan møtes til en totalt verdiløs kamp ettersom begge er ute.
– Nederland møter EM-klare Tsjekkia hjemme. Dette er do or die for Nederland. Med alt annet enn seier må bronsevinnerne fra fjorårets VM se EM fra TV-sofaen.
– Selv med seier er Nederland avhengige av hjelp fra Island, som møter Tyrkia borte. Islendingene er allerede EM-klare.

Mitt (triste) tips: Latvia-Kasakhstan U, Nederland-Tsjekkia H, Tyrkia-Island U
Resultat: Island og Tsjekkia til EM, Tyrkia til playoff.

Gruppe B:
– EM-klare Belgia tar imot Israel. Israel snublet i kveldens kamp, og er avhengige av seier her for å få playoffplassen.
– Kypros møter Bosnia-Herzegovina. Begge lag her har muligheten til å gå til playoff. Dersom Kypros slår Bosnia og Israel samtidig taper poeng i Belgia, er det Kypros som får playoffplassen. For Bosnia gjelder det bare å ta like mange – eller flere poeng i denne kampen enn Israel gjør i sin kamp.
– EM-klare Wales møter Andorra, som har 0 poeng og en målforskjell på -30. Ikke overraskende betyr denne kampen ingenting.

Mitt tips: Belgia-Israel H, Kypros-Bosnia U, Wales-Andorra H
Resultat: Belgia og Wales til EM, Bosnia til playoff.

Gruppe H:
– Bulgaria og Aserbadsjan møtes i en verdiløs kamp, da begge lag er ute.
– Eliminerte Malta tar imot Kroatia hjemme. Kroatia er avhengige av seier her, samt hjelp utenfra, om de skal gå forbi Norge og ta den andre direkteplassen.
– Norge drar til Roma for å møte EM-klare Italia. Så lenge Kroatia slår Malta, trenger Norge seier, da Kroatia har fordelen på innbyrdes oppgjør. Ellers blir det playoff på Norge.

Mitt (rå)tips: Bulgaria-Aserbadsjan H, Malta-Kroatia B, Italia-Norge B
Resultat: Italia og Norge til EM, Kroatia til playoff.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s