Stadionanmeldelser

Denne bloggen har jo handlet om litt av hvert så langt, men framover kommer fokuset til å avgrense seg litt, av diverse årsaker.

En av tingene jeg fortsatt kan blogge om er sport, og i den forbindelse komme jeg til å anmelde nye stadion og arenaer jeg besøker etter hvert. Resepten er fra denne glimrende danske stadionanmelderbloggen: http://stadionturen.weebly.com/spar-nord-arena—skive.html Jeg tilpasser imidlertid anmeldelsene litt etter norske forhold. Denne anmeldelsen var også i stor grad en idé jeg kom på i etterkant, så bildene er litt tilfeldige.

Onsdag 31. mai 2017 var en mellomstor gjeng fra Stabæk Support en kjapp tur innom det litt bortgjemte hjørnet av Telemark for å se Stabæk spille cupkamp mot Notodden FK.

Dette var mitt første besøk på Idrettsparken i Notodden.

Før kampen

Bussen fra Bekkestua skulle dra 16:30, og dermed ha noe margin for å rekke kampstart 18:30. Av diverse årsaker jeg ikke skal gå inn på i detalj her, kom vi oss først av gårde nærmere klokka 17, og i rushtidstrafikk var det dermed håpløst å rekke fram til kampstart. Kjøreturen fra Bekkestua til Notodden er heller ikke verdens mest spennende, da mesteparten av landskapet man passerer etter Drammen består av trær.

Tilgjengelighet og transportmuligheter

Å komme seg til Notodden fra…vel, egentlig hvor som helst er nå én ting, men er man først i byen er det meste – inklusive stadion – innenfor gangavstand. Idrettsparken ligger på vestre bredde av Tinnelva, mellom det jeg antar er sentrum, og byens sykehus. Ganske sentralt, altså.

Tribuner – utsikt, komfort, osv.

Stadion ligger fint plassert i ei lita gryte. Det er en enkelt tribune, på langsiden nærmere sykehuset. Den er relativt ny, og under tak. Her satt hjemmelagets supportere:

Motsatt langside, vendt mot solnedgangen, er delt i to av det jeg antar er speakerbua. På den ene siden er et slags ståfelt:

På den andre siden av speakerbua finner man en gresshaug. Her flyttet Stabæk Support seg i 2. omgang, ettersom den var nærmere der vi antok at målene ville komme:

Bak det ene målet er det parkeringsplass, klubbhus, og en liten gratishaug til:

Og bak det andre målet er det fint lite (her kan man også se speakerbua):

Det er mulig det hadde sammenheng med at den største gruppa bortesupportere kom en halvtime ut i kampen, men jeg klarte å snike meg inn på stadion nærmest ved et uhell. Billettselgere og kontrollører måtte aktivt oppsøkes av samvittighetsfulle supportere som hadde lyst å betale for seg. Så man kan trygt si at det er lett å snike seg inn på Idrettsparken.

Fasiliteter – toaletter, måltavle, osv.

Det er en enkelt måltavle på Idrettsparken, montert på en lyskaster i et hjørne. Den fungerer greit nok, selv om solnedgangen av og til gjorde den litt vrien å lese.

Jeg hadde intet behov for å gjøre mitt fornødne i løpet av kampen, så da så jeg heller ingen grunn til å dokumentere toalettet, som ligger i bunnen av nevnte speakerbu (naturligvis var det også toaletter på hovedtribunen). Det var ingen høylytte klager, så da kan vi anta at det var godkjent. Imidlertid er det også meldinger om at jentene ble henvist til hovedtribunen, så da er det mulig at fasilitetene var noe mer stusselige.

Kiosk

Jeg prøvde heller ikke kiosken på bortetribunen selv, men tilbakemeldingene var ikke lovende. De hadde ikke fått liv i pølsekokeren (utilgivelig), og vaflene fikk også kritikk. Det meldes at kiosken på hovedtribunen hadde varme pølser.

Priser: dyrt eller billig?

Jeg kan som sagt ikke dokumentere hva billettene koster selv, men Notoddens nettsider melder 100,- for voksne og 50,- for barn/honnør/student. Det er OK priser for 2. divisjon – i hvert fall for plass på hovedtribunen. Kiosken fikk jeg ikke sjekket priser på.

Tilskuere – oppførsel, stemning osv.

Det var langt fra fullsatt denne onsdagskvelden. Notodden hadde en supportergruppering, Rallarberget. De så ut til å være et ensifret antall personer, og hadde vel til sammen tre eller fire ulike rop som de vekslet på i løpet av kampen. Til min store irritasjon hadde de også en særdeles ivrig trommeslager. Jeg ser ikke helt behovet for en tromme for å holde takten i et «NOT-ODD-EN»-rop. En gang i blant fikk de med resten av hjemmepublikummet på ropene sine. Merk forøvrig mottoet på banneret deres. Hvor kan de ha fått det fra, tro?

Det var vel omkring 30-40 Stabæk-supportere i Notodden denne onsdagskvelden, og som vanlig i de tidlige cuprundene var ikke stemningen super. Men vi fikk i det minste til noen sanger, noe som må sies å være et steg over Rallarberget.

Kampen

Jeg gikk som sagt glipp av den første halvtimen, der lagene scoret ett mål hver. Resten av kampen må sies å ha vært ganske enveiskjørt. Stabæk hadde klart mest ball, beleiret periodevis Notoddens 16-meter, og slapp sjelden ballen inn på egen banehalvdel. Skuddstatistikken vant eliteserielaget med 28-4. Hjemmelaget kom kun til tre eller fire ordentlige angrep i hele 2. omgang. En kombinasjon av imponerende presisjonsmangel og godt forsvarsspill fra hjemmelaget gjorde imidlertid at kampen gikk til ekstraomganger. Det virket periodevis som om Stabæk hadde en avtale om å ikke avslutte mellom 5 og 20 meters hold, noe som jo ville vært usedvanlig snilt overfor Notodden. I ekstraomgangene gikk det som det så ofte gjør i tidlige cuprunder, Stabæk fikk til slutt hull på byllen, scoret 2-1 etter 107 minutter, og deretter klappet 2. divisjonslaget sammen. Eliteserielaget la på to mål til før kampslutt. Dermed er Stabæk videre til 4. runde, der vi skal møte Aalesund hjemme.

Kjendiser

For hjemmelaget spilte jo den svært godt kjente midtbaneeleganten Magne Hoseth, med fortid i Molde, Vålerenga, FC København, Stabæk, Viking og Aalesund. 37-åringen spilte samtlige 120 minutter, og var Notoddens beste med ballen i beina, men kommer nok til å kjenne det i flere dager, for mot slutten klarte han knapt å stå oppreist.

Program

Så jeg aldri noe til.

Etter kampen

Etter kampen ble det en kjapp hyllest av seirende Stabæk-gutter før vi la ut på den betydelig raskere bussturen hjemover. Noe spenning var det mens vi fulgte med på cuptrekningen, der hjemmekamp mot Aalesund må sies å være et utfall vi var fornøyde med.

Konklusjon og helhetsinntrykk

En grei avkobling fra eksamenslesingen. Notodden har et greit anlegg, som absolutt ikke ville gjort seg bort i OBOS-ligaen, men NFF kommer sannsynligvis til å ønske seg litt bedre fasiliteter for bortesupporterne.

2 tanker om “Stadionanmeldelser

  1. Interessant «sutring» fra supporter for klubb med vanvittig mer budsjett en Notodden, langt flere potensielle tilskuere, og mye lengre tradisjoner.
    Godt jobba.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s