Amerikansk fotball denne uka 3

Grunnspillet i NFL nærmer seg en fjerdedel ferdigspilt. Jeg tenkte å fortsette den spalten jeg begynte på mot slutten av forrige sesong, der jeg beskriver hva som har skjedd denne uka uten å ta i bruk detaljer om statistikk, fantasylag, og så videre. Jeg vil gjøre amerikansk fotball til en sport som kan forstås av andre enn de verste nerdene.

NFL runde 3-oppsummering:

 • I torsdagskampen vant Cleveland Browns for første gang på 635 dager! New York Jets tok ledelsen og lå godt an før førsteårsquarterbacken Baker Mayfield plutselig våknet til liv og ledet et vanvittig comeback. Browns vant 21-17 og endelig kunne alle kjøleskapene med ølaktig væske åpnes (Bud Light utplasserte kjøleskap med produktet sitt overalt i Cleveland som skulle åpnes når Browns endelig vant igjen. Undertegnede er ingen fan av Bud Light.)
 • Internoppgjørene i NFC South så langt i år har vært fantastiske kamper, og Atlanta Falcons mot New Orleans Saints var intet unntak. Lagene leverte en fantastisk fram-og-tilbakekamp som gikk til ekstraomganger. Litt overraskende, tross alt, endte Saints opp med å ta seieren 43-37.
 • Kansas City Chiefs festet tidlig grepet hjemme mot San Francisco 49ers, og ledet 35-10 til pause. De trengte ikke å gjøre stort i andreomgangen, enda 49ers yppet seg og plukket en del poeng. Sluttresultatet ble 38-27. Mer bekymringsverdig for 49ers er at stjernequarterbacken Jimmy Garoppolo har pådratt seg en mulig alvorlig korsbåndsskade.
 • Miami Dolphins har hatt en god sesongstart, men så ut til å være i trøbbel hjemme mot Oakland Raiders. I andre omgang våkna de imidlertid til liv, og med 14 poeng i siste quarter vant Dolphins 28-20. Dermed starter de sesongen med tre strake seire for første gang siden gudene vet når. Raiders’ nye hovedtrener Jon Gruden kan på sin side konstatere at de starter med tre strake tap.
 • Med en motstander i Buffalo Bills som hadde tapt sine to første kamper med klar margin, hadde Minnesota Vikings god grunn til å tro på seier på hjemmebane. Men etter første omgang sto det 27-0 til Bills. Andreomgangen var en kjedelig affære, med Vikings-touchdown mot slutten som eneste høydepunkt. Bills tar sin første seier for sesongen, 27-6, mens Vikings må lure på hva i alle dager som nettopp skjedde.
 • Philadelphia Eagles tok imot et svakt Indianapolis Colts, og den regjerende mesteren hadde dessuten fått sin store quarterback Carson Wentz tilbake fra skade. Det skulle i utgangspunktet ligge an til overkjøring, men i regnet hang Colts med til siste slutt. Det var først og fremst forsvaret som reddet Eagles, som til slutt vant 20-16.
 • Aaron Rodgers er fortsatt ikke helt frisk, men mange Green Bay Packers-fans håpet nok på gode ting i årets første bortekamp. Motstanderen Washington Redskins hadde imidlertid andre planer, og tok ledelsen 28-10 i første omgang. I andre omgang kom kampens mest kontroversielle øyeblikk, i det Packers’ Clay Matthews taklet Redskins’ quarterback på en måte som i tidligere sesonger ville vært regnet som helt rein og normal, men som nå tydeligvis blir regnet som ulovlig. Packers-trener Mike McCarthy måtte holdes igjen for å ikke gå helt amok på sidelinja. Uansett, Redskins vant 31-17.
 • Cincinnati Bengals har hatt en overraskende god sesongstart, men det tok brått slutt i sør. Carolina Panthers hadde god kontroll på sine motstandere kampen gjennom og vant til slutt 31-21.
 • En ikke spesielt imponerende oppvisning i Jacksonville, der hjemmelaget Jaguars kom fra en seier mot New England Patriots. Verken de eller Tennessee Titans klarte imidlertid å score en eneste touchdown, og sto begge med ensifra poengsummer da kampen var over. Titans vant 9-6.
 • I Baltimore var det på mange måter sannhetens øyeblikk for både Ravens og Denver Broncos, som begge åpnet sesongen bra, før Ravens gikk på et skuffende tap forrige helg. I sin første bortekamp for sesongen scoret Broncos 14 poeng i første quarter, men så fikk de det overhodet ikke til å stemme, og dermed endte det med 27-14 til Ravens.
 • Houston Texans skulle revansjere seg etter en fjorårssesong der bortimot halve laget var på legevakta til enhver tid, men står nå med tre strake tap. New York Giants sikret seg sin første seier for sesongen med en solid førsteomgang og en siste touchdown i siste quarter. Giants vinner 27-22.
 • Første Los Angeles-oppgjør på mange år fant sted da Rams møtte Chargers. Førstnevnte har sett veldig solide ut i år, og hadde full kontroll hele kampen gjennom. Rams vant til slutt 35-23. Kampens mest komiske øyeblikk oppsto da en Chargers-spiller snappet opp en pasning fra Rams-quarterbacken, løp ut av endzone og så ut av banen ved 1-yardslinja og ga laget sitt et elendig utgangspunkt, for så å måtte bevitne at Chargers måtte punte, punten ble blokkert, og Rams plukket opp ballen og fikk touchdownen sin likevel. Litt mer trist er det at Chargers’ punter ble skadet i løpet av sekvensen.
 • Etter første omgang i ørkenen lå Arizona Cardinals foran med 14-0 mot et tilsynelatende svakt Chicago Bears, og lå an til sin første seier for sesongen. Så våknet bjørnene fra sitt hi igjen, og scoret 16 poeng uten noe motsvar. Med 16-14-seier ligger Bears øverst i sin divisjon, mens Cardinals står med tre strake tap.
 • Seattle Seahawks har sett grusomme ut i år, og måtte finne seg i å være underdogs på hjemmebane mot Dallas Cowboys. Det første quarteret brukte begge lag på noe av den mest elendige footballen jeg har sett. Så våkna endelig hjemmelaget til liv, og hadde 17-3-ledelse til pause. Det ble ikke stort mer liv i Cowboys i andre omgang, og dermed noterer Seahawks sin første seier for året, 24-13.
 • Hovedkampen gikk i Detroit, der Lions møtte New England Patriots. Dette var også den nye Lions-treneren Matt Patricias første møte med sin gamle læremester, Bill Belichick. Denne gangen var det eleven som hadde full kontroll kampen gjennom. Tom Brady så ut som han ikke ante hva han drev med, mens Lions scoret poeng jevnt og trutt og vant 26-10.
 • Mandagskampen gikk i Florida, der Tampa Bay Buccaneers møtte Pittsburgh Steelers. Steelers har slitt uten running backen LeVeon Bell, mens Buccaneers har åpnet sterkt under Conor McGreg…unnskyld, Ryan Fitzpatrick, men det så ikke sånn ut i første omgang. Steelers-forsvaret var overalt og stjal ballen fire ganger. Til pause ledet Steelers 30-10. I andre omgang tok Buccaneers over, men Steelers-forsvaret våknet til liv igjen og sørget til slutt for at laget vant 30-27.

Hva skjer i helga?

 • Torsdagskampen er en ordentlig godbit, i det Los Angeles Rams tar imot Minnesota Vikings.
 • Cincinnati Bengals gikk på sesongens første tap, og skal prøve å revansjere dette mot et Atlanta Falcons som har skuffet så langt i år.
 • To av årets foreløpige overraskelser møtes i det Tampa Bay Buccaneers reiser til Chicago for å møte Bears.
 • Detroit Lions er nok stinne av selvtillit når de drar til Texas for å møte Dallas Cowboys.
 • Var det bare et engangstilfelle da Buffalo Bills vant over Vikings, eller har Green Bay Packers noe å frykte? Det finner vi ut på Lambeau Field.
 • Philadelphia Eagles reiser til Nashville for å møte Tennessee Titans.
 • To foreløpig skuffende lag møtes når Indianapolis Colts tar imot Houston Texans.
 • Miami Dolphins har en god sesongstart bak seg, men sliter ofte i Massachusetts. Klarer de å ta et revansjesugent New England Patriots denne gangen?
 • Jacksonville Jaguars har starta sterkt, og tar imot et New York Jets som har vært…øh…variable.
 • Oakland Raiders har hatt en grusom sesongstart. Nå møter de et Cleveland Browns som er stinne av selvtillit etter årets første seier!
 • To av NFCs svakeste lag møtes i Arizona, når Cardinals tar imot Seattle Seahawks.
 • New Orleans Saints har starta sesongen bra, men klarer de å fortsette festen borte mot New York Giants?
 • Los Angeles Chargers sleit mot byrivalen Rams, men hvordan klarer de seg hjemme mot et San Francisco 49ers uten Jimmy Garoppolo?
 • Kveldskampen går mellom to store rivaler i AFC North: Pittsburgh Steelers har starta trått, men klarer alltid å mobilisere noe til de store fysiske bataljene mot Baltimore Ravens.
 • Mandagskampen er også et klassisk rivaloppgjør: Denver Broncos tar imot Kansas City Chiefs.
 • Washington Redskins og Carolina Panthers blir de første lagene i ligaen i år med såkalt bye week, altså spillefri.

Fra collegeverdenen er ukas store samtaletema hva i alle dager som skjer med Nebraska. Deres nye og unge trener Scott Frost gikk ubeseiret med Central Florida i fjor, og laget utropte seg til moralske nasjonale mestre, men i Midtvesten har Frost notert seg for tre strake tap. Bunnpunktet ble nådd sist lørdag borte mot Michigan, der de tapte hele 56-10.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s