Amerikansk fotball denne uka 4

Grunnspillet i NFL nærmer seg en fjerdedel ferdigspilt. Jeg tenkte å fortsette den spalten jeg begynte på mot slutten av forrige sesong, der jeg beskriver hva som har skjedd denne uka uten å ta i bruk detaljer om statistikk, fantasylag, og så videre. Jeg vil gjøre amerikansk fotball til en sport som kan forstås av andre enn de verste nerdene.

NFL runde 4-oppsummering:

 • Torsdagskampen var en nydelig forestilling som bølget fram og tilbake mellom to av ligaens antatt beste angrep. Hjemmelaget Los Angeles Rams trakk imidlertid det lengste strået, selv om Minnesota Vikings hadde ledelsen gjennom store deler av første omgang. Sluttresultat: 38-31.
 • En veldig spennende kamp i Atlanta, men Falcons kommer nok til å kjenne dette tapet i ryggmargen lenge. Riktignok åpna Cincinnati Bengals best, men da Falcons tok ledelsen tidlig i fjerde quarter og så holdt Bengals til et field goal på neste drive, tenkte nok mange at det var avgjort. Med sju sekunder igjen måtte Falcons bare holde ut ett siste forsøk fra Bengals. Istedenfor fant Andy Dalton en vidåpen AJ Green og scoret den avgjørende touchdownen. Bengals vant dermed 37-36.
 • Tampa Bay Buccaneers er for alvor tilbake på jorda igjen, mens for NFL-fans i Chicago må dette ha vært den mest fornøyelige ettermiddagen på flere år. Chicago Bears ledet 38-3 til pause, og hadde råd til å sette på bremsene i andre omgang. Buccaneers fikk fortsatt ikke til stort, og sluttresultatet ble 48-10 til Bears.
 • Kampen i Dallas ble like spennende som TV-serien med samme navn. Var den dårlig? OK da. Men i alle fall, Cowboys ledet til det var to minutter igjen, da Detroit Lions scoret en touchdown. Nå gjaldt det for forsvaret å holde ut. Og det gjorde de…nesten. I bokstavelig talt kampens siste øyeblikk sparket Dallas inn et field goal, og vant dermed 26-24.
 • Green Bay Packers var ineffektive som fy i angrep, men hadde likevel få problemer med å beseire Buffalo Bills. Poengene kom relativt jevnt og trutt, mens Buffalos angrepsspill var like farlig som en vannpistol, og dermed vant Packers 22-0.
 • Thriller i Tennessee, der Titans klarte å gi Philadelpia Eagles’ store spiller Carson Wentz vanskelige arbeidsforhold kampen gjennom. Eagles klarte likevel å sende kampen til overtid i sluttsekundene, men der maktet så vidt ikke forsvaret oppgaven. Med fem sekunder igjen av overtida, sende Marcus Mariota en pasning til Corey Davis i endzone, dermed vant Titans 26-23 over de regjerende mestrene.
 • En høyst diskutabel avgjørelse av Indianapolis Colts avgjorde hjemmekampen mot Houston Texans. Selve kampen var en spennende affære som vippet fram og tilbake, før lagene gikk til overtid på stillingen 31-31. Der utvekslet lagene først field goals, så valgte Colts av en eller annen grunn å forsøke et angrep på 4th down på egen banehalvdel. Det gikk dårlig, og dermed fikk Texans ballen tilbake og scoret det avgjørende field goalet. Texans vinner 37-34.
 • Miami Dolphins er ute av paradis, mens New England Patriots er tilbake på rett kurs igjen. Det var totaldominans fra hjemmelaget i Massachusetts, og de slapp ikke Dolphins til i angrep engang før det amerikanerne kaller «garbage time», altså etter at kampen i all praktisk forstand er avgjort. Patriots vant 38-7.
 • Jacksonville Jaguars var i cruisekontroll mot et svakt New York Jets. Det er egentlig ikke stort å si om denne kampen, i det Blake Bortles viste seg å være i form og kastet to touchdownpasninger, mens forsvaret til Jacksonville nektet Jets poeng før i tredje quarter. Jaguars vinner 31-12.
 • Av alle ting klarte Cleveland Browns å levere en spennende kamp i Oakland. De styrte faktisk det meste mot Raiders før i fjerde quarter, og da leverte Raiders et comeback som sendte kampen til overtid. Der kastet wonderboyen Baker Mayfield ballen til en Raiders-spiller på et kritisk tidspunkt, og endte opp med å gi Raiders muligheten til den kampavgjørende field goalen. På hjerteskjærende vis tapte dermed Browns kampen, som endte 45-42 til Raiders.
 • Seattle Seahawks leverte varene i ørkenen – så vidt. I kampen mot Arizona Cardinals, som også ligger nær bunnen av næringskjeden, klarte et field goal fra Seattle i sluttsekundene å ødelegge for det som for øvrig hadde vært en ganske grei kamp fra førsteårsquarterbacken Josh Rosen. Seattle vant 20-17.
 • Los Angeles Chargers starta kampen med en pick-six – Philip Rivers kasta ballen til en motstander som så kunne løpe hele veien til touchdown. Det kom til å prege første omgang. Dermed kunne 49ers være optimistiske tross tapet av stjernequarterbacken Jamie Garoppolo, men i andre omgang våknet Chargers til live og gjorde akkurat nok til å vinne kampen 29-27.
 • New Orleans Saints starta ganske treigt, men fikk til slutt liv i angrepsspillet sitt i New York. Med 12-7-ledelse til Saints ved pause var kampen helt åpen, men derfra og ut var det enveiskjøring og running backen Alvin Kamara løp inn tre touchdowns for Saints i andre omgang. Laget tok dermed med seg 33-18-seier hjem fra New York. Imens må Giants innse at de er i dyp, dyp krise nok en gang.
 • Kveldskampen var et av de heteste rivaloppgjørene i ligaen. Hjemmelaget Pittsburgh Steelers har hatt en trøblete sesongstart, og fikk ikke snudd på det mot Baltimore Ravens. Hjemmelaget fikk fryktelig lite til å fungere i førsteomgang, men klarte likevel å holde Ravens til uavgjort til pause. Etter pause var det enda mindre som fungerte hos begge lag, men Ravens klarte å sparke inn hele fire field goals mens Steelers ikke fikk poeng i det hele tatt. Ravens vinner dermed 26-14 og krisen fortsetter i stålbyen.
 • Kansas City Chiefs har hatt en glimrende sesonginnledning, men skulle inn i løvens hule i Colorado. Det ble en jevn og velspilt kamp, men Denver Broncos trodde nok det var gjort da de hadde 23-13-ledelse. Istedenfor tok Chiefs tilbake initiativet og scoret to sene touchdowns, før de klarte å stoppe Denver på deres siste drive. Dermed er Chiefs og Rams de eneste ubeseirede lagene etter fire runder.

Hva skjer i helga?

 • Runde 5 innledes på torsdagen når New England Patriots tar imot et svakt, men revansjesugent Indianapolis Colts.
 • Buffalo Bills trenger desperat seier, og håper å få det hjemme mot Tennessee Titans.
 • To av sesongens overraskelseslag møtes i Cincinnati når Bengals tar imot Miami Dolphins.
 • Cleveland Browns tar imot Baltimore Ravens.
 • Detroit Lions har hatt en trøblete sesongstart, men kan de snu det mot Green Bay Packers?
 • Kansas City Chiefs og Jacksonville Jaguars møtes i et oppgjør mellom et av ligaens beste angrep og et av ligaens beste forsvar.
 • New York Jets håper å snu sesongen hjemme mot Denver Broncos.
 • To av årets skuffelser håper å få snudd sine sesonger når Atlanta Falcons tar turen opp til Pittsburgh for å møte Steelers.
 • Det blir i praksis bortekamp for Los Angeles Chargers, når de tar imot LAs mest populære lag: Oakland Raiders.
 • Rematch av conferencefinalen i NFC i fjor når Philadelphia Eagles tar imot Minnesota Vikings.
 • San Francisco 49ers håper å få ting på rett kjøl igjen når de tar imot NFLs desidert svakeste lag for øyeblikket: Arizona Cardinals.
 • Klarer Seattle Seahawks å stagge et godstog i full fart? De skal i hvert fall prøve seg hjemme mot Los Angeles Rams.
 • Det blir et skikkelig delstatsoppgjør i kveldskampen når Houston Texans møter Dallas Cowboys.
 • På mandagen skal New Orleans Saints møte Washington Redskins.

Fra collegeverdenen kan det nevnes at Penn State begikk nesten samme tabbe som Indianapolis hjemme mot erkerivalen Ohio State. De hadde 4th down i en avgjørende fase med fem yards igjen til streken, og valgte å…løpe med ballen. Det funka heller dårlig.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s