Amerikansk fotball denne uka 5

Fem runder er spilt i årets NFL-sesong. Nå kan man så vidt begynne å danne seg et bilde av hvordan dette vil gå, hvilke lag som er i trøbbel, hvilke lag som ligger godt an, og så videre.

NFL runde 5-oppsummering

 • Torsdagskampen var aldri i tvil. New England Patriots dominerte hele veien, og Tom Brady klarte å få sin 500. touchdownpasning. Indianapolis Colts er for så vidt ikke like elendige som i fjor, men har mye å gjøre om de skal nå sluttspillet. 38-24 til Patriots ble sluttresultatet.
 • Etter en deilig seier mot erkerivalen i forrige uke, dro Baltimore Ravens videre til Cleveland. Browns har imidlertid vist mye positivt denne sesongen. Ingen av lagene imponerte noe særlig i ordinær tid, og klarte bare å sparke inn tre field goals hver. Dermed gikk det til overtid, og der holdt Browns på å rote det bort flere ganger, men til slutt klarte de å sparke inn et avgjørende field goal med mindre enn tre minutter igjen på klokka. Dermed vinner Browns sin andre kamp i år, 12-9.
 • Spesielt poengrikt var det heller ikke i Buffalo, der Bills tok imot et Tennessee Titans som har overrasket i år. Spennende var det imidlertid til siste slutt, og Bills sparket inn et avgjørende field goal i sluttsekundene. Det ble 13-12-seier til Bills, som dermed fortsatt har litt styr på sesongen sin.
 • To av årets overraskelser møttes i Cincinnati, der Bengals tok imot Miami Dolphins. Dolphins lå godt an etter første omgang, med 14-0-ledelse, men så falt de sammen i siste quarter. Bengals klarte å score hele 24 poeng, inklusive to pick-six (det vil si at forsvarende lag kaprer en pasning og løper inn en touchdown). Dermed ble sluttresultatet 27-17 i hjemmelagets favør.
 • Detroit Lions hadde et effektivt angrepsspill hjemme mot Green Bay Packers. I tillegg klarte Packers’ kicker Mason Crosby å bomme på fire field goals og et extra point. Crosby er vanligvis en kulthelt blant Packers-fansen, men det spekuleres nå i om han må finne seg nytt arbeid. Tross at Aaron Rodgers våknet til liv etter pause, vant Lions 31-23.
 • Fjorårets store overraskelse og årets hotshot møttes da Jacksonville Jaguars kom til Kansas City. Der hadde Chiefs kontroll hele kampen gjennom, selv om quarterbacken Patrick Mahomes kastet sin første interception. Chiefs vant til slutt 30-14.
 • Denver Broncos har ikke vært dårlige og New York Jets har ikke imponert i år, men likevel var det de grønnkledde som tok kontroll på hjemmebane. Jets vant 34-16 etter en imponerende offensiv forestilling.
 • Begge lag hadde slitt og hatt en skuffende sesongåpning, og for Atlanta Falcons ble det bare enda verre i kampen mot Pittsburgh Steelers. Det var relativt jevnt fram til pause, men etterpå var det bare Steelers. Den legendariske kombinasjonen mellom Ben Roethlisberger og Antonio Brown våknet endelig til liv igjen, med to touchdownpasninger til Brown. Sluttresultatet var 41-17 til Steelers, til stor lettelse for Pittsburgh-fansen.
 • Kampen mellom Carolina Panthers og New York Giants bølget fram og tilbake i lang tid, men Giants må ha følt at den var i boks da de stoppet Panthers rundt midtbanen med sekunder igjen. Dessverre for dem valgte Panthers’ kicker Graham Gano å få det beste treffet i sin karriere akkurat i denne kampen. Med sekundet igjen på klokka traff han mellom stengene fra 63 yards – bare én yard bak NFL-rekorden! Dermed vant Panthers 33-31.
 • Laget Los Angeles faktisk ville ha og laget de definitivt ikke ville ha spilte foran et veldig, veldig svartkledd StubHub Center, da Oakland Raiders møtte Chargers. Den nye treneren Jon Gruden i Oakland har lovet «god, gammeldags, hard football», men fått en vrien start, og Chargers gjorde det ikke lettere med kontrollert 26-10-seier.
 • De regjerende mestrene Philadelphia Eagles ser ut til å være i trøbbel. Hjemme mot Minnesota Vikings, i det som var en gjentagelse av fjorårets semifinaler, ble de utspilt i førsteomgang, før de prøvde seg på et comeback etter pause. Det holdt ikke helt, og Vikings tok en sterk 23-21-seier.
 • Ligaens hittil dårligste lag, Arizona Cardinals, har endelig vunnet en kamp. Det gjorde de borte mot San Francisco 49ers, som mange frykter er helt sluttkjørte uten quarterbacken Jimmy Garoppolo. Det meste skjedde i siste quarter i denne kampen, som Arizona til slutt vant 28-18.
 • Los Angeles Rams er fortsatt det siste ubeseira laget i ligaen, men fikk det tøft på bortebane mot Seattle Seahawks. Laget fra nordvest ledet lenge, men da Rams tok 33-31-ledelse med seks minutter igjen lyktes de å mure igjen og dermed sikre seg seieren.
 • Houston Texans og Dallas Cowboys er de eneste NFL-lagene fra footballgale Texas, men møtes bare én gang hvert fjerde år. Denne gangen var det oljebyen Houston som sto for vertskapet, og i en nervepirrende seinkamp var det mindre enn to minutter igjen av overtida da Texans scoret den avgjørende field goalen og vant 19-16.
 • I mandagskampen var det enveiskjøring. New Orleans Saints beviste at de er blant de beste lagene i NFC, og Washington Redskins måtte bare innse at de ble helt parkert med 43-19. En av Saints’ touchdowns satte også en rekord. Ballen gikk hele 62 yards, og dermed brøt quarterbacken Drew Brees rekorden for flest pasningsyards i karrieren. Siden karrieren startet i 2001 har han kastet for hele 72,103 yards! Brees fikk gratulasjoner blant annet fra den forrige rekordholderen, Peyton Manning.

Hvordan tror jeg det går?
AFC East: Patriots vinner igjen med god margin og blir et av AFCs beste lag, tross en litt haltende start. Dolphins starta bra, men har nå møtt veggen mot bedre motstand. Kan de rydde opp og vinne litt flere kamper kan de kanskje snike med seg en wildcardplass. Resten gidder jeg ikke snakke om.
AFC North: Ravens har vist det høyeste toppnivået hittil og jeg tror de vinner en divisjon det er vrient å tippe. Bengals har imponert, men kan fort falle fra i løpet av sesongen. Kanskje en wildcardplass? Steelers blir bedre, men ikke så mye bedre, og Browns vinner maks 1-2 kamper til.
AFC South: Jaguars vinner nok denne divisjonen med god margin også i år. Titans kan kanskje snike til seg en wildcardplass med sin evne til å vinne stygge kamper. Texans er litt bedre enn ventet mens Colts er fortsatt søppel.
AFC West: Chiefs kommer til å møte veggen snart, for så å våkne til liv igjen mot slutten av sesongen og vinne divisjonen. 2. plass og potensiell wildcardplass står mellom Broncos og Chargers, som begge har vist mange svakheter. Raiders kan bare glemme det.
NFC East: Fire svake lag for øyeblikket. Eagles våkner nok til liv igjen og vinner divisjonen, etterfulgt av Cowboys og Giants i kamp om andreplassen. Redskins har startet sterkt, men kommer til å falle fra.
NFC North: Vikings vinner nok divisjonen, mens det blir kamp mellom alle de tre andre om mulig wildcardplass. Jeg frykter Bears tar den til slutt, mens Packers og Lions blir stående utenfor.
NFC South: Panthers og Saints har vist seg sterkest hittil. Buccaneers har startet godt men begynner å falme nå, hva med Falcons som har starta elendig men har den kanskje beste troppen på papiret?
NFC West: Rams cruiser inn til divisjonsseier. Seahawks har vært sterkere enn fryktet, mens 49ers og Cardinals kan legge fra seg håpet om seier allerede nå.

Hva skjer til uka?

 • Torsdagskampen er et gammelt storoppgjør mellom Philadelphia Eagles og New York Giants.
 • Tampa Bay Buccaneers reiser til Atlanta for å møte Falcons. Begge lag må nesten vinne denne for å ha heng på divisjonsteten.
 • Pittsburgh Steelers skal til Cincinnati for det som typisk sett har vært en av de mest fysiske og hatske kampene i sesongen.
 • Los Angeles Chargers reiser til Cleveland for å møte et Browns som jo er høyt oppe etter to seire.
 • Seattle Seahawks skal til Oakland for å møte Raiders i det som tegner seg til å bli en fysisk batalje uten mange poeng.
 • I 1985 var Miami Dolphins det eneste laget som slo Chicago Bears. Like fantastiske er ingen av disse lagene i dag, men det er likevel historisk sus over dette oppgjøret i Florida.
 • Minnesota Vikings er i godt slag, men sist de møtte et bunnlag på hjemmebane gikk de på en spektakulær smell. Kan de unngå det samme mot Arizona Cardinals?
 • New York Jets er for øyeblikket best i by’n. Hvordan går det mot Indianapolis Colts?
 • Carolina Panthers flyr nok kjempehøyt etter avgjørelsen i sluttsekundene sist. Hvordan klarer de seg mot Washington Redskins?
 • Buffalo Bills drar til Houston for å møte Texans.
 • Los Angeles Rams er ubeseira. Nå skal de opp i fjellene for å møte et revansjelystent Denver Broncos.
 • Dallas Cowboys tar imot Jacksonville Jaguars. Klarer de å slå hull på et sterkt forsvar?
 • Baltimore Ravens får en tøff prøve mot Tennessee Titans, som virker som Hellas under fotball-EM i 2004: de spiller ikke pent, scorer ikke mange poeng, men de klarer stort sett å finne en måte å vinne på.
 • En storkamp i emning i New England der Patriots tar imot ubeseirede Kansas City Chiefs i kveldskampen.
 • Mandagskampen går i Green Bay, der Packers tar imot San Francisco 49ers. Viktig kamp for begge lag.

I collegefotballen gikk flere av storkampene i helgen, den mest nevneverdige var Texas-Oklahoma. Førstnevnte gikk opp i en 45-24-ledelse i siste quarter, ble tatt igjen, og scoret så et kampavgjørende field goal og vant 48-45.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s