Amerikansk fotball denne uka 6

Sjette runde er ferdigspilt. Stikkordet denne uka var mange tette, jevne og spennende kamper, og alt i alt må man si at runden har vært god reklame for NFL.

 • De regjerende mestrene Philadelphia Eagles har hatt en trøblete sesongstart, og mange fans fryktet at nedturen skulle fortsette borte mot New York Giants. Carson Wentz mente noe annerledes. Stjernequarterbacken våknet endelig til liv og kastet tre touchdownpasninger i en kamp som Eagles vant 34-13.
 • Årets første London-kamp var ikke spesielt velspilt, og Seattle Seahawks hadde full kontroll hele veien. Oakland Raiders fortsetter katastrofesesongen, og måtte vente til halvveis ut i siste quarter for overhodet å få poeng. Seahawks vant 27-3.
 • Los Angeles Chargers var det eneste laget Cleveland Browns slo i 2016, og mange Browns-fans håpet nok på en gjentakelse denne gangen. Chargers hadde andre planer. De dominerte fra start til slutt, og slapp knapt til Browns overhodet. Det endte 38-14 til Chargers.
 • Jevnt og spennende fra start til slutt i Houston, der to konstant underpresterende lag møttes. Texans vant til slutt bak en elendig pasning fra Buffalo Bills, som ble plukket opp av en Texans-spiller som løp inn en touchdown. Sluttresultatet ble 20-13 til Texans.
 • Jevnt og spennende var det også i Cincinnati. Kampene mellom Bengals og Pittsburgh Steelers pleier å være brutale, denne gangen slapp man unna uten åpenlyst usportslig spill, men dramaet var til stede. Med elleve sekunder igjen klarte Ben Roethlisberger å finne Antonio Brown og score den avgjørende touchdownen. Steelers vant dermed 28-21.
 • Tampa Bay Buccaneers holdt håpet i live helt til sluttsekundene borte mot Atlanta Falcons. Det var en god og velspilt kamp, og på siste play forsøkte Buccaneers på laterals (pasninger på tvers, noe det ikke er begrensninger på), noe som så ut til å fungere helt til en spiller ikke klarte å holde fast i ballen. Dermed vant Falcons 34-29, noe som holder litt liv i sesongen deres.
 • New York Jets har faktisk noe brukbart på gang, noe de beviste med å sette 42 poeng hjemme mot Indianapolis Colts. Sluttresultatet 42-34 lyver litt, ettersom Jets hadde full kontroll gjennom hele 2. omgang.
 • Minnesota Vikings har ikke fått like god fart på angrepsspillet som de hadde gjennom fjorårssesongen, men klarte likevel brasene hjemme mot NFCs litt småkleine lillebror i Arizona Cardinals. Bortelaget hadde aldri ledelsen, og Vikings vant til slutt 27-17.
 • Washington Redskins så ut til å ha full kontroll hjemme mot Carolina Panthers, men man skal aldri regne med at Cam Newton er ferdigspilt. Panthers begynte på et imponerende comeback, men klarte ikke helt å fullføre. Hovedstadslaget slapp unna med 23-17.
 • Los Angeles Rams er nå det eneste ubeseira laget i NFL, og så ut til å ha full kontroll i kulda i Denver. Mot slutten begynte imidlertid Denver på et sterkt comeback. Defensiven til Rams holdt imidlertid hele veien inn og de tok en 23-20-seier.
 • Jacksonville Jaguars glemte visst det sterke forsvarsspillet sitt hjemme, og angrepsspillet hadde lite å stille opp med mot Dallas Cowboys. I Texas var det aldri tvil om hvilken vei kampen skulle gå, og Cowboys vant til slutt 40-7! Imponerende forestilling av «America’s Team».
 • Tennessee Titans har hatt en vane for å vinne jevne kamper med få poeng så langt i denne sesongen, men denne kampen kom de ikke engang med på poengtavla. Baltimore Ravens scoret en touchdown i de første tre quarterne, og kontrollerte inn en 21-0-seier.
 • Ubeseirede Kansas City Chiefs kom til Boston med en veldig vanskelig utfordring foran seg mot New England Patriots. I fjor vant Chiefs åpningskampen mot de regjerende mestrene, og mange Pats-fans fryktet nok en gjentakelse da Chiefs tok ledelsen i fjerde quarter. Den voldsomt poengrike affæren ble imidlertid avgjort på siste spark, med et field goal som ga Patriots en 43-40-seier.
 • Mandagskampen på Lambeau Field vippet lenge fram og tilbake, og San Francisco 49ers trodde kanskje det var i boks, men man skal aldri gi Green Bay Packers og Aaron Rodgers tid på seg til å snu det. Det klarte de, for ørtende gang, idet Mason Crosby fikk revansj for forrige runde, og scoret sitt fjerde field goal for dagen idet klokka løp ut så Packers vant 33-30.

Denne uka har flere lag som Ravens, Eagles og Falcons kommet seg tilbake i rute etter flere svake kamper. Med elleve runder igjen er det dermed kun et par lag som er i skikkelig trøbbel, der det mest nevneverdige er Oakland Raiders. Den nygamle hovedtreneren Jon Gruden lovet at man skulle gå tilbake til gammeldags, sta og hard football, men så langt har samspillet fungert dårlig, og i tillegg har laget en skadeliste lang som et vondt år.

Hva skjer til uka?

 • Denver reiser til Arizona. To i utgangspunktet spennende lag som har underprestert fram til nå.
 • Tennessee Titans drar til London for å møte Los Angeles Chargers. Dette må jo være et av de mindre attraktive møtene britene har fått gleden av å oppleve. Chargers er i utgangspunktet favoritt her, men Titans har denne evnen til å vinne de ekle kampene.
 • Etter det frustrerende tapet i Miami, skal Chicago Bears hjem og…møte New England Patriots. Fra asken til ilden, vil noen si.
 • Indianapolis Colts har ikke hatt det lett nå i sesonginnledningen, men nå skal de møte et annet underpresterende lag i Buffalo Bills.
 • Miami Dolphins har ikke falt fra hverandre på samme måte som mange andre lag gjør etter å ha overprestert tidlig, men nå skal de opp mot Detroit Lions, med en tidligere Patriots-trener.
 • New York Jets har som sagt imponert så langt i år, men nå skal de møte sin kanskje tøffeste motstander til nå i Minnesota Vikings.
 • En kamp jeg definitivt gleder meg til, er Philadelphia Eagles hjemme mot Carolina Panthers.
 • To av ligaens overraskelser hittil møtes når Cleveland Browns reiser til varmen for å møte Tampa Bay Buccaneers.
 • Jacksonville Jaguars skal ta imot divisjonsrivalen Houston Texans.
 • New Orleans Saints er som vanlig sterke i angrepsspillet sitt, men hvordan klarer de seg borte mot Baltimore Ravens?
 • For bare noen uker siden så San Francisco 49ers-Los Angeles Rams ut som en veldig spennende kamp. Så skadet Jimmy Garoppolo seg, og 49ers gikk tilbake til å være en dørmatte…men kampen skal uansett spilles.
 • Et gammelt hatoppgjør lever videre når Washington Redskins tar imot Dallas Cowboys.
 • I kveldskampen skal Kansas City Chiefs ta imot Cincinnati Bengals.
 • Mandagskampen skal altså gå mellom to lag som virkelig, virkelig trenger seieren: Atlanta Falcons og New York Giants.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s